„Нашето село е проколнато. Демон опседна триесетина мештани“

13 март, 2017
1

Луѓето од Санта Томас не знаат што да направат, тврдат дека повеќе од 30 нивни соседи ги опседнал демон.

Покрај неконтролирано повраќање, вртоглавица и анксиозност лицата кои се опседнати покажуваат неконтролиран бес и страв.

Ова не е прв пат вакви симптоми да се манифестираат кај луѓе во Средна Америка. Експертите оваа состојба ја нарекле „луда болест“.

Како што пишува Мирор, луѓето кои ги опседнува ваквата состојба или демон наведуваат дека им се укажуваат разни визии. Во тие визии им доаѓаат имињата на следните жртви.

Марисела заедно со своите мештани со денови го пребарувала селото, како би ја открила причината за проклетството.

По претрагата во блиска шума пронашле кукла, за која веруваат дека е причината за демонските влијанија.

Како би го запреле проклетството за кое сметаат дека некој го фрлил на нивното село, планираат да ја запалат куклата и се надеваат дека тоа ќе биде доволно.