Новиот авион на „Ер Србија“ го носи името на Горан Бреговиќ

29 март, 2017
9

Новиот авион на српскиот национален авио превозник „Ер Србија“, добил име по популарниот музичар Горан Бреговиќ, потврдиле од компанијата.

Ова е шесттиот авион на „Ер Србија“, кој добива има по истакнат спортист или јавна личност.

Претходните пет авиони ги носат имињата на Новак Ѓоковиќ, Владе Дивац, Дејан Станковиќ, Мики Манојловиќ и Никола Тесла./извор:Макфакс