ПАНИКА МЕЃУ ГРАЃАНИТЕ – Се шири огромна дупка

6 март, 2017
2

Џиновски кратер се шири во средината на Сибир.

Имено, како што пренесува Би-Би-Си, тамошните жители се вознемирени бидејќи дупката непрестано ќе се шири во наредните 50 години.

Поради застрашувачкиот изглед населението на кратерот му го дало името „Врата на подземниот свет“,а истиот тој е длабок 120 метри, а широк еден километар.4

Длабокиот кратер „Батајга“ е настанат поради глобалното затоплување, тврдат научниците.