Погледнете како Јапонците чистат пат затрупан со пет метри снег!

30 јануари, 2017
2

Многу делови од Јапонија и овој јануари ги погодија обилни снежни врнежи. Минатата година во местото Сукају Онсен на островот Хоншу измерена е висина од 515 см.

Тој податок и натаму е најголема висина на снежна покривка која во Јапонија е измерена од некоја официјална метеоролошка станица.

Сепак, она што фасцинира е фактот колку се снаодливи Јапонците без поголеми проблеми да се изборат со толку снег.

Погледнете…

https://www.youtube.com/watch?v=H33VydO7Tq0