Продадоа се и направија куќа на тркала од 12 квадрати – Го шетаат светот и живеат преубаво

16 март, 2017
2

Алексис Стефенс и Кристијан Парсон одлучија дека им е доста статичен животот во станот и одлучија да направат драстична промена во начинот на животот.

Ги продадоа своите недвижности, сите свои фотки, и домашни работи се ставија во складише, и направија своја мала подвижна куќа од сништата.
Сега нивната куќа е атракција на автопатиштата во Тексас затоа што патува заедно со нив како приколка во нивното комбе.

Оваа единствена куќе е голема само 12 метри квадратни, а двојката во неа вложи околу 18.000 евра (20.000 долари), пишува Бизнис Инсајдер.

Најголем дел од неа е направена од рециклиран материјал но и без оглед на тоа изгледа боженствено.

Проценете и самите: