Се напиле, па потопиле две села

23 март, 2017
7

Тие пијани минатата среда во два часот по полоноќ провалиле во контролната соба на браната и ги отвориле вентилите.

Во двете села се излиле два милиони кубни метри вода. Водата уништила 15 тони на шеќерна трска. Штетата која ја направиле е проценета на 12.500 евра.

За среќа во поплавите нема тешко повредени. Уште не се знае каква казна ќе добијат мажите, а можно е да им се одреди само парична казна.