15 декември, 2018

Радио

Тим од истражувачи се обиде да одговори на прашањето кој комплимент жените најмногу сакаат да го чујат. 

Резулатите од истражувањата говорат дека 60% од жените сакаат да чујат дека изгледаат младо за своите години, додека 41% од нив сакаат да изгледаат младо. Дури 62% од жените користат различни препарати за подмладување.

Научниците открија дека жените на 39 години се под голем стрес од стареење бидејќи се плашат од 40тиот роденден.

Во истражувањето е истакнато и дека жените најмногу самодоверба стекнуваат во 6тата деценија од животот т.е кога ќе наполнат 55 години.

 

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Дамите согласни, ова е комплиментот кој сакаат да го слушнат!
Горе