Еве зошто на тастатурата буквите F и J имаат испакнатини

31 јануари, 2017
9

Колку пати досега сте забележале мали испакнатини на буквите F и J додека гледате во својата тастатура?

Сигурно никогаш не ви паднало на памет да се запрашате за што служат.

Одговорот е многу интересн.

Оваа функција е во употреба од 2002 година, а овозможува да ги ставите прстите во исправна положба на тастатурата без да гледате во неа.

Користејќи ја оваа функција можете да ја зголемите брзината на типкање.