На кого би му го довериле вашиот паричник – маж или жена?

24 јануари, 2017
9

Екипа на истражувачи, направија анкета, во потрага по одговор на прашањето: Кој подобро знае да располага со пари: мажите или жените?

Жените трошат пари на облека, шминка парите едноставно протекуваат низ нивните прсти. Да и се даде на жена кредитна картичка е еднакво на потпишување на банкрот. Додека посилниот пол сега веројатно слободно и потврдно клима со главата, како да се објасни фактот дека со поголемиот куќен буџет раководи токму женската, а не машката рака? Така барем покажа краткото истражување… Ова деликано прашање успевме и да го зачиниме и со мислења на експери, како економисти, правници…

“Доколку сме на шопинг,и се чувствуваме пријатно и задоволно, поттикнати од аденалинот, кај нас, се јавува чувство на среќа. Поради тие причини, жените повеќе го сакаат шопингот, но истовремено,(според мислењето на истражувачите) мажите некогаш се склони и на нерационално трошење на пари во кладилници, на разни игрици или разни социјални дружења, додека жените да речеме, тоа нема да го сторат”  вели психологот Ана Цењак.

Се зависи од особините на личноста, кои се нејзините ставови, изјави екипата која го направи ова истражување