20 октомври, 2017

Радио

Најстарата инструкторка по јога во светот, Тао Порчон – Линч, е поранешна балерина која се појавила во култни филмови како: „Show Boat“ (1951) и „The Last Time I saw Paris“ (1954), каде што главната улога ја толкува Елизабет Тејлор.

аа денес има 98 години и е најстарата инструкторка по јога во светот. Таа веќе 75 години секое утро станува во пет часот и веднаш почнува да ги подучува луѓето како да живеат здрав живот.

– Сè е моќно, ништо не е невозможно – ова е нејзината изрека, открива оваа чудо до жена.

Таа советува дека секое утро треба да се будите со помислата дека ова ќе биде најубавиот ден од вашиот живот и тоа ќе ви се исполни.

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Ова треба да си го кажувате секое утро: Совет од 98. годишна инструкторка по јога
Горе