15 декември, 2018

Радио

Сигурно до сега сте се запрашале, што се наоѓа во бебешката глава?

Во таквите размислувања, нe сте eдинствени! Многу малку истражувања се направени, а не е ни чудно, со оглед на тоа дека тие не се нешто посебно комнуникативни.

Сепак оние кои се занимаваат со ваквите испитувања како Др. Edward Kulich, педијатар и специјалист за навики за спиење кај децата и автор на книгата The Best Baby Sleep Book,-  Имаат некакви претпоставки. Со оглед дека знаеме дека и бебињата поминуваат низ РЕМ фазата, во  фазата поврзана со соновите се мисли дека бебето ги асимилира дневните искуства. А тоа може да биде и тема на сонот.

Хранење, мириси, топлина и лагодности, глад или досадување…

Извор на инспирација, им се нивните родители, а соништата им се исполнети со нивни слики. Понекогаш соновите се пријатни, но понекогаш и наликуваат на ноќни мори. Можеби поради, чувство на болка, глад или осаменост, а се што може да биде вредно за солзи, може да се појави и во сонот.

Сепак, повеќето стручњаци, велат дека не може со сигурност да се утврди за што сонуваат бебињата, затоа што не можат да се изразуваат.

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Што сонуваат бебињата?!
Горе