21 јуни, 2018

Радио

Во продолжение ви пренесуваме интересен начин како да засадите ружа!

За овој потфат потребни ви се: ружа, компир, алатка за бушење, саксија, пластично шише, земја за цвеќе.

Прво отстранете го цветот од ружата, некои десетина сантимети од врвот. Потоа долниот дел од ружата засечете го под агол од 45 степени.

Следниот чекор е да го избушите компирот со некоја алатка.

Во компирот забодете го стебленцето ружа и ставете го во саксија со земја.

Прекријте го со земја целиот компир, околу 5 см.

Преку стеблото поставете пластично шише, само отсечете го дното за да можете да го поставите, а потоа налејте вода.

По од прилика 2 месеци вашата ружа би требало да направи нов цвет.

Остави коментар

Почетна // Забава // Интересно // Закачила стебленце од ружа во компир. Два месеци подоцна? Ова е неверојатно…
Горе