Ја силувале на 17 години и одбила да абортира: Родила син кој денес е светска ѕвезда

28 март, 2017
9

Овие детали од животот на пејачот Џастин Бибер сигурно не сте ги знаеле. На неговата мајка воопшто не ѝ било лесно, но успеала, и денес е горда на својот син.

Имено неговата мајка, Пети Малет на 17 години ја донела вистинската одлука која и го променила животот и одбила да абортира.

Пети пред бременоста доживеала сексуално злоставување по што чувствувала срам, лична вина поради тоа што се случило, се обидела и да се самоубие.

Тоа било кулминација на година на патење, дрогирање, алкохолизирање. Сето тоа Пети го преточила и во книга, која седум дена по објавувањето станала бестселер. Сакала со нејзиното искуство да им помогне на другите.

– На 17 години беше бремена со Џастин. Сите ја охрабруваа да абортира тоа за неа беше неприфатлива опција – вели извор близок на Малет.

– Едноставно, знаев дека не можам. Знаев дека треба да го задржам. И да го дадам најдоброто од себе… – вели Малет.

Вели, кога прв пат го слушнала својот син како плаче, тоа било музика за нејзините уши. Џастин и тогаш звучел како да пее.