20 октомври, 2017

Радио

Ако сакате успешно да ја започнете 2017 година со детокс, важно е да го смените својот почеток на денот и да воведете нова тајна состојка.

Ако навистина сакате да го исчистите организмот, научниците предлааат тоа да го сторите на тој начин што ќе додадете една состојка на водата, што ќе му прија на вашето тело, пишува Mirror.

Во прашање е слаткиот компир што може многу да ви го намали апетитот.

Овој напиток треба да се приготви на посебен начин.

Истражувачите од Јапонија предлагаат да се свари слаткиот компир, а потоа да се испие водата во која се варел.

Наиме, откриено е дека протеините што останале во водата откако компирот се сварил, ефективно влијаат на намалување на апетитот кај глувците и веруваат дека исто влијание би имале и кај луѓето.

Научникот рече дека резултатите се ветувачки, бидејќи покажаа дека оваа „отпадна” вода може да се искористи, наместо да се фрли.

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Совршен напиток за детоксификација после празниците
Горе