10 Правила за жените кои немаат среќа во љубовта

18 октомври, 2017
6

Запознавања, состаноци, излегувања и на крајот повторно без успех. Ако се чувствувате како да немате среќа во љубовта, време е за нови правила.

Ако сте во потрага во љубов, а повеќе не сакате да си го трошите времето во празно, воведете ги овие 10 правила во вашиот живот уште денес:

1. Престанете да се сожалувате

Најлошата работа што можете да си ја направите е да се сожалувате себеси бидејќи сте сами. Исполнете се со самодоверба и среќата сама ќе ви се појави на врата.

2. Никогаш не пролевајте солзи

Во ред е да ви биде тешко бидејќи сте раскинале со момчето или не ви одело, но не смеете да си дозволите да плачете. Чувајте си ја енергијата и пронајдете некој кој ве заслужува.

3. Бидете мистериозни

Не морате уште на првиот состанок да му кажувате сѐ на момчето, туку оставете нешто и за понатаму. Така нема да бидете здодевни и тој ќе посака и понатаму да ве гледа и да дознава интересни работи за вас.

4. 30% труд

Во врската мора и двајцата партнери да вложуваат, па ако вие давате 100%, тогаш што останува за него да придонесе? Запомнете, кога станува збор за градење на врска помалку е повеќе.

5. Тој нека ви пријде

Ова особено практикувајте го во текот на првите состаноци. Бидете дама и оставете го тој да ви пријде. Момчето кое знае што сака и што сака да биде со вас, ќе даде сѐ од себе.

6. Не бидете му „на копче”

Сите му откажале па ви се јавува да одите на пијалак? Во ред е доколку плановите некогаш се променат во 5 до 12, но покажете му дека и вие имате свој живот и свои планови. Ако сака да биде со вас, тогаш однапред ќе ве договори и ќе го испланира времето.

7. Не се впуштајте премногу во пораки и јавувања

Освен ако не возвраќате на пораката и повикот. Бидете малку недостижна и оставете тој вас да ве бара. Немојте да му праќате премногу пораки или често да го барате. Како што беше и претходно наспоменато, вложете 30%.

8. Запомнете: И вие имате живот

Откако ќе ви пише порака, почекајте малку и добро размислете што да одговорите. Пронајдете некој друг начин за да ви помине времето.

9. Бидете конзервативни кога е сексот во прашање

Можеби ви звучи како клише, но не заборавајте дека момците сакаат предизвици. Затоа, почекајте додека не се чувствувате дека навистина сакате да бидете интимни со него, а доколку тој ве форсира тогаш можеби и не е вистинскиот.

10. Забавувајте се

Многу жени посакуваат првиот состанок да им се претвори во успешна врска, а кога тоа нема да се случи обично кривицата ја бараат во себе. Започнете да гледате на состаноците како на одлична забава, а ако не успее еден ќе успее друг.