25 април, 2019

Радио

Како знаете дали сранува збор за љубов, лудило, досада или ова е вистинската љубов за вас која ќе трае вечно. Ако не сте сигурни, читајте ја и понатаму Сакате ли за неколку дена да купите прстен или секој на своја страна ? Тоа е сигурно едно од најтешките прашања кои ви биле поставени во последните неколку месеци. Дали некогаш сте ја осетила правата и вистинска љубов или тоа било само заљубеност ? Тоа често не се разликува.

Всушност, вистинската љубов доаѓа после заљубеноста. Таа не е краткотрајна и не се темели само на секс. Таквата љубов е вистинска за брак. На овој начин може да се сака само една личност. Во тој однос потребно е совршено разбирање, сфаќање и рамноправност.

Доколку некој го сакате вистински тогаш и сексот е совршен. Колку повеќе сакате, толку поголема е љубомората. Ако не чуствувате ни мала љубомора, размислете дали таа личност е вистинската. Овде искреноста е на прво место.

Најчесто жените за да ги задоволат мажите поминуваат преку одредени работи и ситуации кои ги мачат, и бегаат од коментари и расправии бидејќи во такви моменти стануваат досадни и неподносливи. Кажете што ви пречи и искрено разговарајте со партнерот, и доколку навистина ве сака ќе го разбере проблемот што ве мачи и нема да го повтори.

За да утврдите дека некој го сакате и почитувате, треба да помине многу време. Постојат фази кои доведуваат до вистински чуства на љубов а тоа се: допаѓање, заљубување и после сетоа ова тотално предавање.

Остави коментар

Почетна // живот // љубов и секс // Критериумите на вечна љубов
Горе