Стара љубовна техника: Каде треба да притиснете за незаборавен секс

30 март, 2017
7

Оваа стара кинеска еротска техника гарантира незаборавно сексуално искуство, допринесува за растот на сензуалноста, сексапилот, а помага и при импотенција.
Старите Кинези знаеле како да ја поттикнат работата во разни полиња на животот, па така и во кревет. Станува збор за акупресура, а во овој случај точката која е одговорна за страста се наоѓа на стапалата на нозете.

Со притисокот на таа точка човекот се ослободува од мускулната напнатост, се поттикнува протокот на енергија и крв. Како што се зголемува циркулацијата, така хранливите материи побрзо доаѓаат до сите делови од телото. Тоа, пак, допринесува за растот на сензуалноста, посилно чувство на сексапил и живост.

Техниката се изведува вака:

02-pritisok-na-stapalata-za-nezaboraven-seks

Со палците силно притиснете ги точките на стапалата на партнерот (точките К1 на фотографијата подолу), додека во исто време со главата се приближувате кон неговите гениталии и му пружате орално задоволство. Притисокот држете го цело време. Подоцна заменете ги улогите, пренесува порталот Acupressure.com. Притисокот на овие точки помага и при импотенција.