20 април, 2018

Радио

За да ви остане мозокот во права состојба, активен и здрав, потребно е секојдневно да го вежбате. За подобра меморија потребно е да правите неколку активности кои не бараат многу, а се навистина корисни.

 

И само ако прочитате една книга ќе се чувствувате подобро, а и мозокот ќе биде “нахранет“.

1. Читајте добра литература
2. Играјте
3. Спијте квалитетно
4. Учете нови работи секојдневно
5. Немојте да влегувате во рутина
6. Избегнувајте да користите калкулатор
7. GPS навигацијата оставете ја дома
8. Разговарајте за минатото
9. Помнете поговорки и фрази на странски јазици
10. Слушајте ги другите со разбирање

Остави коментар

Почетна // живот // здравје // Како да ја вежбате меморијата
Горе