Нашле змија со многу чуден изглед. Кога се приближиле – се шокирале!

4 мај, 2018
Нашле змија со многу чуден изглед. Кога се приближиле – се шокирале!

Група фотографи кои се занимаваат со животинскиот свет наишле на еден африкански питон.

Кога се приближиле, змијата почнувала со својот оброк, а фотографите не можеле да веруваат што се случува пред нивните очи! Имено, овој голем питон почнал да голта цела антилопа и тоа одеднаш!

Експертите тврдат дека змијата може да помине дури година дена без храна откако ќе изеде толку големо животно.