4 јуни, 2020

Ако размислувате за летување и не знаете каде да одите ова лето, тогаш вашите проблеми се решени. Одберете некоја од најубавите 12 плажи во Европа, одбрани според читателите на порталот „European Best Destinations“.

Некои се блиску и лесно можете да ги посетите – Албанија, Грција или Хрватска, а за други како оние во Португалија, Италија или Корзика ќе ви биде потребен малку поголем труд.

А, ако не можете да ги посетите, тогаш останува само да ги гледате овие прекрасни фотографии и да си фантазирате:

1. Станива, островот Вис, Хрватска

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-01

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-02

2. Тоса дел Мар, Коста Брава, Шпанија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-04

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-03

3. Конча, Сан Себастијан, Шпанија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-05

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-06

4. Берланга, Португалија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-08

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-07

5. Кала Ачиарино (Cala Acciarino), островот Лавеци, Корзика

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-10

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-

6. Каваликефта, Лефкада, Грција

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-11

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-12

7. Армачао де Пера, Алгарве, Португалија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-13

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-14

8. Апела, Карпатос, Грција

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-15

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-16

9. Санта Марија Дел Исола, Калабрија, Италија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-17

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-19

10. Ксамил, Саранда, Албанија

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-20

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-26

11. Кокари, Самос, Грција

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-23

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-22

12. Навагио, Закинтос, Грција

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-24

12-te-najubavi-plazi-vo-evropa-foto-25

Остави коментар

Почетна // Travel Story // 12-тe најубави плажи во Европа (фото)
Горе