“Леобо“ – луксузна магија во африканската дивина

11 јули, 2018
8

Лоцирано во јужноафриканскиот регион Ватерберг, „Леобо“ е се освен обично одморалиште. Овој приватен ресорт може да се изнајми само за посебни пригоди, а оние кои можат да си го дозволат добиваат ексклузивна шанса да уживаат во 50 км2 африканска дивина.

Во самата близина на куќата се наоѓа простран терен создаден за забавни активности. Тука може да се возат мопеди со четири тркала, да се јаваат коњи, да се вози велосипед низ планинските предели, да се ужива во риболов и да се набљудува дивиот свет.

Освен магичната околина, самата вила е едноставно восхитувачка. Изгледа како дел од филмовите на Џејмс Бонд, сместена во дива пустелија. Куќата е дело на познатите архитекти Силвио Рич и Лесли Карстенс, кои со заеднички сили создадоа вистинско ремек дело.