4 јуни, 2020

Паралелниот свет кој во имагинацијата е претставен преку тиркизно- зелена боја, многу сонце и посебна боја на небото… постои и во реалноста. Типичен пример за него е местото кое се наоѓа 1500 километри источно од Австралија, лоцирано во Тихиот океан и нуди вистински хедонизам. Се работи за Нова Каледонија…

Размисливме дали да ги оставиме сликите доволно да кажат, меѓутоа мора да се наведат и неколку интересни факти околу ова фантастично место. Територијата која ја зафаќа оваа специфична држава, со популација од околу 250. 000 луѓе, ја сочинуваат островите Grande Terre, Loyality, архипелагот Beleg и островот Chesterfield во Коралното море.

Нова Каледонија е прилично посебна држава кога се работи за овој дел од светот. Жителите се навистина забавни и склони кон авантура.

Коралниот гребен го опкружува брег долг околу 15 километри, а вкупната површина на северозападните острови изнесува 710 километри квадратни.

Како и секаде во остатокот од светот и овде поголем дел од населението живее во Главниот град. Главен, воедно и најголем град е Ноумеа.

Погледнете ги фотографиите и за момент дозволете да Ве понесе хармонијата на „Новиот Свет“ !!!

Остави коментар

Почетна // Travel Story // Нова Каледонија – оаза на мирот и егзотиката
Горе