25 мај, 2020

Ова е едно од многуте искуства за поминат одмор во Куба.

Резултат со слика за habana

Ова е островот каде што може да се пие рум во омилените места на Хемингвеј, мрзоволно да ги поминувате деновите на тропските плажи, и да ги слушнете приказните за револуцијата.

Цигари, Кадилаци и Че!

Куба е една од најпрепознатливите земји во светот. Дебели пури, Ернест Хемингвеј, рум, салса, Че Гевара и неговата црна беретка и Кадилак кој лежи на улиците се само неколку од иконите на ова симболичен место.

Бисерот на Антилите

Извадете карта на Америка, и нема да имате проблем да ја забележите Куба. Тоа е најголемиот остров на Карибите, закотвен јужно од Мајами во групата на островите Антили. Тропската локација на земјата значи дека можете да очекувате високи температури во текот на целата година.

Град на колумни

Главниот град на Куба, Хавана, е град кој ве обзема. Можно е да се изгубат денови само во историскиот дел на Хавана Виеја. Катедралата овде е опишана како “музика поставена во камен” и, на само неколку чекори подалеку, ќе наидете на Bodeguita del Medio, каде Хемингвеј и Нет Кинг Кол пиеле.

Варадеро

Два часа возење источно од Хавана, е Варадеро. Првите туристи пристигнаа во ова одморалиште во 1870 година, па затоа имаше повеќе од еден век да ги усоврши своите понуди. И се гледа. Повеќето од хотелите тука спаѓаат во категорија на хотели со 4 или 5-ѕвездички, и нивниот екстра милја став се одрази на другите услуги во областа. Немојте да бидете изненадени ако пронајдете ресторани на свеќи во пештери и коктел барови со поглед кон морето.

Резултат со слика за kuba

Остави коментар

Почетна // Travel Story // Одмори се во Куба
Горе