Откријте ги тајните на најпознатите кулинарски традиции во Швајцарија со помош на Чоколадниот Воз

27 септември, 2018
v1

Грујер и чоколадо: врвот на швајцарската кулинарна експертиза.

Чоколадниот воз е првокласно  патување што ќе ве однесе до “Maison du Gruyère” каде што ќе ви бидат откриени тајните на производството на ова познато швајцарско сирење.

Потоа ќе го посетите шармантниот средновековен град Грујер, со можност да го посетите неговиот прекрасен замок. Конечно, ќе стигнете до легендарниот “Maison Cailler” во Broc.

Таму, ќе ги откриете тајните на создавањето на швајцарското чоколадо и ќе уживате во неговиот богат вкус.

Понудата вклучува патување во воз, трансфери со автобус и влез во фабриките за сирење и чоколадо. Ќе ви понудат и утринско кафе и кроасан.

Погледнете го видеото:

This Train Takes You On A Chocolate And Cheese Tour

This Train Takes You On A Chocolate And Cheese Tour 🍫🧀

Gepostet von Bring Me am Sonntag, 23. September 2018