12 јули, 2020

Сместена на јадранското крајбрежје, преубавиот регион Пула во Италија, Масерија Сан Доменико, изгледа како совршено место за одмор. Всушност, ова е и единствениот хотел кој бил пред многу векови бил стражарница за матешките витези. Оваа преубава градба е од 1400 година и е трансформирана во луксузен хотел од светска класа, да не се ни споменува фактот дека има спектакуларен антички декор со современи делови кои ја креираат магичната атмосфера.

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Нема потреба да се каже дека ова раскошно здание има пројдено низ неколку фази на реновирање од кога е изградено, пред скоро 600 години. Зградата го задржала првобитниот изглед и шарм, ама затворените и отворени базени е нови, како и голф теренот со 18 дупки.

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Шармантниот антички мебел, во сите 48 соби и апармани, е исто така луксузен и гостите уживаат како витези во старите времиња.

Ако сакате да пропатувате низ времето, тоа можете да го направите во ресторанот кој ќе ве остави без здив, а е направен во 1700 година. Тука, можете да уживате во некои од најубавите традиционални специјалитети, направени од свежи состојки кои растат на самиот имот на хотелот.

Одиме во Италија!

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Zaboravite na zimu i otputujte u Pulju

Остави коментар

Почетна // Travel Story // Заборавете на зимата и отпатувајте во Пула
Горе