24 јуни, 2019

Радио

Google користи вештачка интелигенција за точно да предвиди дали ќе дојде до каснење на комерцијалните летови.


Компанијата вели дека користи историски податоци за авиокомпаниите вклучувајќи и информации за претходни откажувања на летови за да може попрецизно да ги предвиди идните проблеми.

Покрај ова тврди и дека предвидувањата се со 80 проценти точност.

Ова е добра информација за корисниците поради посочувањето за потенцијалните проблеми со кои ќе се соочат уште пред нивното пристигнување на аеродром.

Покрај ова Google flights корисниците ќе можат да проверат што се е вклучено во авионската карта во однос на багажот, изборот на седиште, храна и дали постои веројатност за дополнителни трошоци за време на резервацијата.

Оваа функција засега е дозволена за Делта, САД и Обединетото Кралство. Можните одложувања се достапни на мобилната и десктоп верзијата на Google Flights.

Остави коментар

Почетна // хај-тек // Google може да предвиди дали ќе ви биде откажен летот
Горе