24 јануари, 2020

Радио

Апликацијата Viber доби ново руво, кое потсетува во некои делови на конкурентската платформа.

Вибер тука и таму козметички ги менува некои работи и нè изненадува – како што ја смени бојата на логото, без да забележиме, да кажеме … Овој пат и додаде неколку работи на MONDO таблата, веќе некое време ја имаме можноста да ги користиме, како што можете да видите на сликата.

Статусот на испорака и читање пораки сега се побрзи и изгледаат како оние во WhatsApp пораките. Штиклирано еднаш е испратена порака, два пати е доставена, а двојно и сина е доставена и прочитана порака.

Облачињата во пораките се поголеми и во светли бои. За да ни го, како што вели Viber, сврти вниманието на содржината на пораките и да ни помогне да останеме концентрирани на кореспонденцијата.

Viber овозможи и подобар преглед на GIF, видео и фото додатоци во облачињата, во кои ги разменуваме и тврди дека сега испраќањето и приемот на овие работи ќе биде подобар, побрз и забавен.

Апликацијата е обновена за iOS и Android и добива уште поголема “end-to-end” екрипција, што е значителна победа во однос на WhatsApp, за кој што уште еднаш е докажано дека не се грижи за безбедноста на корисникот толку добро, како Вибер.

Новата апликација е достапна за iOS, а за Android ќе пристигне во почетокот на септември.

Остави коментар

Почетна // хај-тек // Нов Вибер: Побрзо допишување, личи на Whats App
Горе