16 октомври, 2019

Радио

Во текот на 2019 година, новата функција ќе биде голем хит меѓу корисниците на новиот телефон.

Се користеше како скенер за отпечатоци од прсти, кој направи разлика помеѓу телефоните и на почетокот на своето постоење на мобилните уреди, беше доста “егзотична” функција. Тоа е денес екрански скенер на отпечатоци од прсти, а како што предвидуваат аналитичарите на пазарот на мобилни, ова ќе биде хит функција во текот на 2019 година.

Во Србија е во моментов на располагање, легално, само еден модел на телефон со екрански скенер на отпечатоци од прсти, убав и во секоја смисла посебен Huawei Mate RS Porsche Design. Во иднина, најверојатно ќе бидат повеќе, а ние го очекуваме наскоро и на Mate 20 семејството телефони, а потоа на Samsung Galaxy S10 телефоните или како и да ќе се вика новиот Галакси.

VIVO NEX S е телефонот што го направи невозможното!

Телефоните, кои веќе ја нудат оваа опција се VIVO X20 Plus UD, X21 UD и Xiaomi Mi 8 Explorer, а според проценката на компанијата Sigmaintell моменталната поставена проценка од 42 милиони уреди со екран со скенер за отпечатоци ќе е зголемен на повеќе од 100 милиони до крајот на 2019 година  .

Остави коментар

Почетна // хај-тек // Повеќе од 100 милиони телефони ќе ја добијат оваа функција!
Горе