24 јануари, 2020

Радио

Дали е можно за вакво нешто да сме чекале толку долго ?! Просто е неверојатно што некој порано не се сетил дигиталниот фиксен телефон да го поврзе со изгледот на претходните аналогни телефони, кои многумина од нас некогаш ги имале во своите домови!

Хитот IFE 2018 во Берлин се прастарите телефони со дигитални брочаници на вртење. Старинските слушалки, сите можни и невозможни ретро комбинации на изглед и покрај се материјалите, кои, на некој начин, ни на допир не се евтини и даваат “шмек” на истрошеност или раритет … Еден телефон, моделот GPO 200 има и вистински бројчаник!

Овие телефони се достапни за купување само преку веб-страницата GPO Retro, како што се нарекува и компанијата која ги произведува. Во понудата се телефони од сите форми, за на маса и ѕидни, заедничко на сите им е што не се безжични – само со жицата работи слушалката, а се приклучуваат на класичниот денешен кабел за телефон.

Сепак, GPO Ретро телефоните се скапи и просечно изнесуваат 60 евра.

Дали сакате да имате парче историја – ретро телефон со модерен приклучок?

Остави коментар

Почетна // хај-тек // Повторно ќе вртиме броеви!
Горе