11 август, 2020

Приказната е за еден мал бран, кој се бори во океанот. Тој ужива во ветрот и свежиот воздух – се додека не ги забележа другите бранови пред него, кои удираат во брегот.

“Боже мој, ова е ужасно”, рече бранот.

“Гледај што ќе ми се случи!”

Потоа следува уште еден бран. Го гледа првиот бран, со налутен поглед, и му вели:

“Зошто изгледаш тажно?”

Првиот бран вели:

“Ти не разбираш! Сите ќе се судриме! Сите ние ќе станеме ништо! Зарем не е страшно?”

Вториот бран вели:

“Не, ти не разбираш. Ти не си бран, ти си дел од океанот”.

Остави коментар

Почетна // Our Story // Малиот бран
Горе