27 февруари, 2020

Радио

Сакате да бидете среќни, исполнети, задоволни од својот живот? Постои изрека дека никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…

 

…научете да уживате и да го цените секој момент кој нема никогаш да се врати назад.

Ова се неколку кратки “упатства“ за подобар живот:

 

1. Секој ден шетајте 10 до 30 минути.

2. Седете во тишина најмалку 10 минути.

3. Спијте 7 часа.

4. Живејте со полна енергија.

5. Прочитајте повеќе книги од минатата година.

6. Појадувајте како крал, ручајте како принц, а вечерајте како питач.

7. Повеќе сонувајте будни.

8. Обидете се секој ден да насмеете барем тројца.

9. Не ја трошете енергијата на трачарење.

10. Не размислувајте негативно и за работи кои не можете да ги контролирате. Наместо тоа вложете ја енергијата во позитивните моменти и сегашноста.

11. Поминете повеќе време со луѓето постари од 70 и помлади од 6 години.

12. Животот е прекраток за да го поминете мразејќи некого.

13. Заборавете на минатото. Не го потсетувајте партнерот на неговите/нејзините грешки во минатото. Тоа ќе ве направи среќни во сегашноста.

14. Сфатете дека животот е училиште и сите сме тука да учиме. Проблемите се едноставно дел од тоа учење кои се појавуваат и исчезнуваат исто како учењето алгебра. Но, лекциите кои ќе ги научите ќе траат цел живот.

15. Не се споредувајте со другите. Не знаете каков е нивниот животен пат! Не го споредувајте својот партнер со друг.

16. Вашата работа нема да се грижи за вас кога ќе се разболите. Вашите пријатели и најблиски ќе го прават тоа. Бидете во контакт со нив.

17. Што другите мислат за вас – не е ваша грижа.

18. Заборавете на се’ што не е корисно, убаво или забавно.

19. Без оглед на тоа како се чувствувате – станете, облечете се и излезете.

20. Најдоброто допрва доаѓа!

Остави коментар

Почетна // КАЛАБАЛАК // Никогаш не се знае што ни носи утрешниот ден – затоа…
Горе