28 мај, 2020

Откако ќе го прочитате ова, повеќе нема да имате ист став.

Еднаш еден учител бил сосема незаинтересиран за она што другите мислат за него. Љубопитните ученици го прашале како го достигнал тој степен на внатрешна слобода.

Учителот се насмевнал и рекол:

“До своите дваесет години, не ме интересираше што другите мислат за мене. По своите дваесет години, постојано се грижев за тоа што другите мислат за мене.

И тогаш еден ден, откако наполнив пеесет години сватив дека тие речиси никогаш не размислувале воопшто за мене”.

Остави коментар

Почетна // Our Story // Приказна која ќе ви го смени мислењето: Се грижите ли за тоа што другите луѓе мислат за вас?
Горе