14 август, 2020

Еден стар човек шеташе по плажата додека не наиде на едно момче кое фрла нешто во брановите.

Откако му се доближил, старецот можел да види дека момчето фрлало заглавени морски ѕвезди од песочна плажа, назад во океанот.

“Што правиш, млад човеку?”, прашал тој.

“Ако ѕвездите се сеуште на плажата кога сонцето ќе излезе, тие ќе умрат”, одговори момчето.

“Тоа е смешно. Има илјадници милји должина на плажата и милиони ѕвездички. Не е важно колку фрлаш назад, не можеш да направиш разлика. “

“Важно и е на оваа ѕвезда”, рече момчето додека фрлаше друга морска ѕвезда во брановите.

“И важно и е и на оваа.”

Остави коментар

Почетна // Our Story // Приказна за морската ѕвезда
Горе