14 август, 2020

24-годишно момче кое гледаше од прозорецот на возот, извика …

“Тато, погледни дрвја одат наназад!”

Таткото се насмевна и младиот пар што седеше во близина, го гледаше детското однесување на 24-годишното момче со сожалување, одеднаш повторно извика …

“Тато, погледни облаците трчаат со нас!”

Двојката не можеше да се воздржи и му рече на стариот човек …

“Зошто не го однесеш синот на добар доктор?” Старецот се насмевна и рече: “Јас го направив тоа и само што доаѓаме од болницата, син ми беше слеп од раѓање, тој штотуку прогледа денес”.

Секоја личност на планетата има приказна. Не судете ги луѓето пред да ги запознаете.

Вистината може да ве изненади.

Остави коментар

Почетна // Our Story // Секој има своја приказна во животот
Горе