11 август, 2020

Еднаш мудар човек одржа семинар за да ги научи луѓето како да се ослободат од тагите во нивните животи. Многу луѓе се собраа да ги чујат зборовите на мудриот човек.

Човекот влезе во собата и и кажа многу смешна шега на толпата. Толпата извика во смеа.

По неколку минути тој им ја кажа истата шега, но само неколку од нив се насмевнаа.

Кога тој по трет пат ја кажа истата шега, никој повеќе не се насмеа.

Мудриот човек се насмевна и рече: “Не можете да се смеете на истата шега одново и одново. Па, зошто постојано плачете за истиот проблем? “

Остави коментар

Почетна // Our Story // Смешна шега
Горе