20 септември, 2019

Радио

Лоциран во близина на Канкун, веднаш зад врвот на полуостровот Јукатан, Козумел е мал мексикански остров на Карибите. Директно патување до Козумел е можно од голем број аеродроми во Југоисточна Америка. Тој е лесен, топол рај за Американците кои сакаат да се извлечат од суровата зимска клима или младите кои користат пролетен распуст кои се желни за големи плажи за одмор.

Работи што не треба да ги пропуштите во Козумел

  • Најмете туристички водич во Козумел кој може да ви помогне да уживате во сите активности на водата, како што се кајак со стаклено дно или нуркањето.
  • Изнајмете мопед за да излезете од Сан Мигел, урбан регион на островот.
  • Посетете го Козумел за време на еден од многубројните фестивали што се случуваат во текот на целата година.

Кога да се оди во Козумел

Туристичката сезона започнува во текот на мај, јуни и јули, кога дневните температури се во ниските 80-ти и ноќните температури се натопуваат во 70-тите Фаренхајнови степени, спротивно на топлите летни температури во САД.

Август до крајот на октомври е дождовната сезона; ураганите не се невообичаени, а температурите се зголемуваат до деведесеттите степени. Ако сте подготвени да ризикувате топлина и лошо време, сепак, можете да најдете поволни пакети за одмор, со што вашето патување во Cozumel ќе е уште поприфатливо. Врвот на туристичката сезона е зимата кога северњаците од Америка и од Европа бегаат од грубите клими. Цените се највисоки и има голем број на посетители.

 

Остави коментар

Почетна // патување // ДЕСТИНАЦИИ // Козумел – Мексико
Горе