13 ноември, 2018

Радио

Состојки:

  • 2 јајца
  • 3 банани
  • 125гр маргарин
  • 100гр кафеав шеќер
  • 200гр брашно
  • 200грмалини
  • 1 прстофат сол
  • 100гр темно чоколадо
  • малку цимет
  • 25гр какао
  • на врв на ножот сода бикарбона

Подготовка:

Со вилушка изгмечете ги бананите, па во друг сад соединете го маргаринот со кафеавиот шеќер, потоа додадете јајца и прстофат сол, па дури на крајот бананите. Стопете го чоколадото со малку маргарин и кога малку ќе се олади додадете го во садот. Се треба убаво да се соедини. Во длабока чинија ставете ги сите суви состојки: брашно, цимет, какао во прав, сода бикарбона и промешајте. На крајот постепено додадете ги сувите состојки во смесата од банана, додајте ги јајцата и лесно мешајте додека не добиете еднаква маса. Со маргаринот подмачкајте го плехот за печење и истурете ја смесата. Од горе, ако сакате, можете да декорирате со една исечена банана и изпечете го во претходно загреана рерна на 200C. Со чепкалка проверете дали колачот е печен, од прилика треба околу 25 минути (зависи од рерната).

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Чоколаден банана леб со малини
Горе