18 февруари, 2018

Радио

Состојки:

250 гр крем-сир намаз

500 гр чоколадни бисквити со полнеж

250 гр чоколадо за готвење

Подготовка:

Бисквитите се мелат. Издвојте мал дел кој ќе ви биде потребен за финална декорација на пралините.

Во мелените бисквити додадете крем-сир и добро измешајте додека не добиете изедначена смеса па со раце оформете топчиња со големина околу 3 см.

Чоколадото се топи на пареа, па топчињата едно по едно се валкаат во чоколадото и се поставуваат врз тацна за да се стегнат. Додека чоколадото е сеуште топло, поросете ги топчињата со мелени бисквити. Пралините треба да отстојат најмалку 3 часа во фрижидер пред да бидат послужени.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Чоколадни пралини со бисквити: Најбрз рецепт со три состојки
Горе