14 декември, 2018

Радио

Состојки:

брашно 200 гр

путер 100 гр

малку сол

вода 7 дл

Фил:

сланина 200 гр

спанаќ 100 гр

сецкан кромид 1/2 чаша

јајца 4

павлака 1 дл

Подготовка

  • Од брашното, путерот, солта и водата замесете тесто и развлечете го во калап, така што краевите ќе бидат подигнати. Тесто избодете го со вилушка.
  • За фил испржете ја сланината во тавче. Извадете ја и на истото масло пропржете го кромидот додека не стане стаклено проѕирен, додадете спанаќ и продолжете да пржите уште неколку минути.
  • Иматете ги јајцата и павлака и по потреба набиберете ги и насолете. Се измешајте, прелијте го преку тестото и печете додека не порумени.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Киш со сланина: вкус кој не се заборава!
Горе