20 септември, 2019

Радио

Состојки

  • Основа:
  • искршени дигестивни бисквити (2 мали лажички по чаша)
  • Крем:
  • 250 г маскарпоне сирење
  • 1 ванилин шеќер
  • малку екстракт од ванила
  • малку рум
  • 1/2 исецкана банана
  • 1 излупен и исчистен портокал
  • 1/4 пакетче мелен плазма бисквит (околу 40 гр)
  • овошје по желба (на пример, 125 гр малина + 125 гр боровница)

Подготовка

Маскарпоне, ванилин шеќер, екстракт од ванила, рум, банана, филети од портокал, плазма бисквит. Сите состојки заедно измешајте ги и ставете ги во чаша по ред: дигестивни бисквити-крем-овошје, повторно крем, посипете малку од горе дигестивни бисквити, ставете овошје и уште малку бисквити. Изладете.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Овошен десерт во чаша
Горе