17 јануари, 2018

Радио

Подготовка: 50 минути

Порции: 4

Состојки:

  • 500 грама пилешко
  • 1 јајце, матено
  • 2 чешниња сецкан лук
  • ½ свежи лебни трошки
  • 1 лажица свежи ливчиња босилек, сецкани
  • 1 лажица цеден лимон
  • ¼ сецкани маслинки
  • 1/3 чаши рендан пармезан
  • ¼ брашно
  • 1 лажица маслиново масло

Подготовка:

Измешајте го пилешкото, јајцето, лукчето, трошките, босилекот, лимонот, маслинките и пармезанот. Ставете го брашното на чинија. Направете парчиња парчињата месо и брашно. Ставете ги во ладилник 20 минути. Загрејте ја рерната на 180 степени. Загрејте масло во тавче, на средна јачина. Гответе ги парчињата 8 до 10 минути или додека не се зготви месото внатре.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Пилешко со лимон и пармезан
Горе