10 декември, 2018

Радио

Потребни состојки:

500гр мелено месо

2 праза

1 јајце

50гр презла

2-3 лажици маслиново масло

сол

бибер

сув зачин

За прелив:

2 јајца

150мл павлака за готвење

сол

Начин на подготовка:

Со малку маслиномо масло запржете го меленото месо. Додетете го исецканиот праз па зачинете по вкус со сол, бибер и сув зачин. Динстајте на тивок оган 7-8 минути. Отстранете ја смесата од огнот, додадете ја презлата и изматеното јајце. Сето тоа убаво соединете го, па префрлете го во ватростален сад кој претходно сте го подмачкале со малку путер или маргарин и попрскајте го со малку брашно.

Печете на 200 степени околу 20 минути. Изматете ги јајцата и павлаката за готвење, додадете сол по вкус, па полиете врз месото и уште малку печете.

Остави коментар

Почетна // Рецепти // Ручек за половина час: Запечено мелено месо во павлака
Горе