Спанаќ со топен кашкавал

27 јули, 20200
13

Потребни состојќи:

  • 1кг спанаќ
  • 1главица кромид
  • 2 чешниња лук
  • 150мл павлака
  • 150гр кашкавал
  • 2 лажици масло
  • сол
  • бибер

Начин на подготовка:

Измијте го и исецкајте го спанаќот, лукот и кромидот. Во шерпа загрејте го маслото и во него пропржете ги кромидот и лукот. Додадете го спанаќот и динстајте додека спанаќот не ја смени бојата. Извадете го капакот и почекајте течноста да испари.

Додадете ја павлаката и зачинете со сол и бибер, па добро измешајте.

Префрлете ја смесата во сад за печење и поросете со рендан кашкавал. печете во претходно загреана рерна на 200 степени, додека кашкавалот не се стопи.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *