4-минутен тренинг кој заменува еден час во теретана!

23 јули, 2018
6

Дали секој пат кога сакате да вежбате имате време за одење во теретана?

Повеќето од вас највероватно ќе речат “не”, бидејќи покрај  брзиот начин на живот и работа кои ни одземаат поголем дел од денот, не останува време за одмор, а уште помалку за тренинг. Меѓутоа, не мора да се откажете од вежбање затоа што постојат алтернативи кои можат да ги заменат часовите во теретана, без да излезете од вашиот дом.

Пронајдовме одличен мини тренинг кој покрај тоа што е составен од низа едноставни и добро познати вежби, може да се работи дома или било каде и може да замени интензивен тренинг во салата во времетраење од еден час. Исто така, тука не станува збор за број на повторувања, туку за време за кое ќе се направи една вежба.

Кои вежби треба да ги работите и колку?

– Клекнувања: 60 секунди

– Склекови: 30 секунди

– Планинарење (со задржување): 30 секунди

– Наизменични исчекори: 60 секунди

– Скокови /jumping jacks: 45 секунди

Правете што повеќе повторувања во даденоto време и не правете пауза помеѓу вежбите. Ако сакате да продолжите со тренингот, направете уште една серија со пауза од неколку минути.