21 март, 2019

Радио

Млад човек носел пари за да купи автомобил, а на Којтер му остави 130 евра како награда.

Паричникот во кој имало околу 13.000 евра е пронајден во селото Плесковец, на паркингот на винарската визба Антон Којтер. Според неделникот Медимурје, паричникот бил предаден на полицајци кои брзо го нашле сопственикот според личните документи, млад човек кој за време на повикот дури и не знаел дека го изгубил својот паричник.

Готовината ја носел за купување на автомобил, а на Којтер му оставил 130 eвра како награда. Винарската визба не сакаше јавно да ја објавува оваа приказна на барање на сопственикот, но кога во селото почнаа да се шират разни приказни, па дури и дека добил половина од пронајдената сума, тој одлучи да излезе јавно.

Среќен е, рече тој, што му помогнал на младиот човек и не му паднало на памет да ги задржи парите.

Остави коментар

Почетна // вести // балкан // Најде и врати паричник со 13.000 евра: Не сакал ништо да изјави за јавноста, но тогаш започнаа гласините!
Горе