21 март, 2019

Радио

Жена од Најроби доживеала кошмар!

На Ирене Мјанго од Кенија  кожата на главата и ја јадат црви кои ги добила преку вештачка коса кога кај фризерот надградила неколку прамени. Се претпоставува дека косата за надградба е земена од леш кој содржел паразити, а потоа се префрлиле на главата на несреќната жена.

Младата жена е запослена во угледна адвокатска канцеларија, и рекла дека дала доста пари за да има убава, долга и густа коса. Не помислувала дека вакво ужасно нешто може да се случи.

“Две седмици откако ја надградив косата почувствував необична болка. Покасно добив и ужасна главоболка. Ни еден лек не можеше да ми помогне“ – раскажува Ирене.

Лекарите сеуште не знаат за каков паразит точно се работи, но претпоставуваат дека паразитите ја пробиле кожата на главата, а потоа се протнале под кожа поради што таа сега има ужасни болки.

Irene Mjango, Kenijka, crvi, kosa, nadogradnja

 

Остави коментар

Почетна // вести // Црви од надградбата и ја изеле кожата на главата!
Горе