Дојавила бомба за да ја спречи венчавката на бившиот дечко

9 јули, 2018
6

Дури пет години затвор и се заканува на љубоморна девојка од Чешка која после четири години не успеала да го преболи раскинувањето од саканиот, толку што во очајнички обид да ја спречи неговата венчавка дојавила дека во Општина Хостина на северот на Чешка е подметната бомба.

„Сослушувањето на 25-годишната жена покажало дека сакала да ја спречи венчавката бидејќи младоженецот бил нејзин бивши дечко од кого се разделила пред четири години“, рекла портпаролката на локалната полиција Шарка Плжова.

Обвинета за ширење лажна тревога и предизвикување паника за што според чешките закони и се заканува до пет години затвор.