Имал превисока плата: Паднал во депресија и дал отказ!

6 јули, 2018
14

Еден Индиец (32) дал отказ бидејќи земал превисока плата.

Всушност тој работел како IT експерт и месечно заработувал 530 евра и упорно барал да му ја намалат платата. На неговите шефови не им било јасно зошто, па не го послушале. Со тек на време западнал во депресија бидејќи се чувствувал виновен, па морал да даде отказ и да си најде друга работа. Вели дека после отказот се чувствува многу подобро.

“Никогаш не можев да го прифатам фактот дека за седење на биро на компјутер добивам толку многу пари додека толку многу луѓе живеат во сиромаштија и едвај врзуваат крај со крај“, изјавил индиецот.

Се повеќе луѓе во Индија имаат грижа на совест поради големите разлики помеѓу богатите и сиромашните.