Ксиаџианг – Делфинот сликар

18 јули, 2018
5

Ксиаџианг е можеби најпаметниот делфин во светот. Oвој делфин може да слика на платно. Сите знаеме дека делфините се многу паметни, талентирани суштевства, но сигурно не сте знаеле дека цртањето е една од нивните вештини.

Со многу тренинг овој делфин може да стане најголемиот сликар помеѓу животните. Овој делфин е од Кингдао, Кина. Тој научил да слика по инструкции од неговиот тренер. Иако неговите слики не се одлични, сепак тој е на добар пат да стане професионален сликар.