Ледените Кинези

17 јули, 2018
5

Двајца Кинези поставија нов светски рекорд во седење во мраз цели два часа. Chen Kecai, 52, и Jin Songhao, 54, влегуваат во две проѕирни кутии, облечени само во шорцеви за капење, а потоа им се става мраз до вратот. Обидот на Chen траеше 118 минути, по што медицински лица морале да го извелчат бидејќи, а Jin издржа 120 минути. Двајцата Кинези потекнуваат од областа во Кина која се граничи со Сибир, каде температурите можат да стигнат и до -40 степени.